ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ

Ορθοπεδικός
Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Στην Ορθοπεδική ειδικεύτηκε αρχικά στο Γ.Ν.Κορίνθου, όπου ήρθε σε επαφή με μεγάλο αριθμό πολυτραυματιών και περιστατικών ορθοπεδικού τραύματος. Ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στη Δ’ Ορθοπεδική του ΚΑΤ, όπου είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης του ορθοπεδικού τραύματος, στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος και σε επεμβάσεις αναθεώρησης αρθροπλαστικών, όπως και στην αρθροσκόπηση γόνατος.
Παράλληλα, για ένα έτος ασκήθηκε στη Μικροχειρουργική- Χειρουργική Χειρός και στην Πλαστική Χειρουργική. Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όμως, ήταν η άσκηση για ενάμισυ έτος στην Παιδοορθοπεδική, στην Α’ Ορθοπεδική Κλινική του Γ.Ν.Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και στην Παιδοορθοπεδική Κλινική του ΚΑΤ. Στο διάστημα αυτό εξοικιώθηκε με τις ιδιαιτερότητες του αναπτυσσόμενου σκελετού και με τον τρόπο αντιμετώπισης της παθολογίας του. Επιπλέον, παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Μεταβολικά Νοσήματα Οστών», το οποίο και ολοκλήρωσε με βαθμό «Άριστα». (Διπλωματική εργασία: «Ιδιότητες του πορώδους τανταλίου και εφαρμογές του στην ολική αρθροπλαστική ισχίου»). Ως ομιλητής έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με αντικείμενο τη βασική έρευνα στην Ορθοπεδική και την οστεοπόρωση, ενώ εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ως προφορικές ή αναρτημένες ανακοινώσεις. Αντίστοιχα, έχει δημοσιεύσει εργασίες με αντικείμενο την Ορθοπεδική αλλά και τα Μεταβολικά Νοσήματα των Οστών σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με πρακτική άσκηση, με σημαντικότερα εκείνα στα οποία εκπαιδεύτηκε στην ανατομία του άνω και του κάτω άκρου, στην πειραματική χειρουργική, στις αρχές χειρουργικής αντιμετώπισης των καταγμάτων, στην αντιμετώπιση σύνθετων καταγμάτων και καταγμάτων ευθραυστότητας, στη διατατική οστεογένεση, στις αρχές χρήσεις του οστικού τσιμέντου, στην πειραματική μικροχειρουργική, στην Παιδοορθοπεδική και στην υπερηχοτομογραφία ισχίου στα νεογνά. Ως εκπαιδευτής, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών και έχει διδάξει στο ΕΚΑΒ τα αντικείμενα της τοπογραφικής ανατομικής και των παθήσεων του ερειστικού συστήματος.
Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής- Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ), της AOTrauma και του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛΙΟΣ). Στην παρούσα φάση, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στις Ερυθρές Αττικής, είναι επιστημονικά υπεύθυνος του Ορθοπεδικού τμήματος του Ιατρικού Καλλιθέας, και συνεργάτης της κλινικής Doctors’ Hospital. Επίσης, εργάζεται ως τεχνικός σύμβουλος εταιρείας υποστήριξης θυμάτων ατυχημάτων, ενώ είναι και ορκωτός πραγματογνώμονας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.